Sinds de corona crisis brengen Nederlanders fors minder tijd door in winkels, supermarkten, het openbaar vervoer en op kantoor. We zijn steeds meer thuis. Dat blijkt uit het mobiliteitsrapport van Googledat op basis van locatiegegevens op smartphones het reisverkeer in Nederland anoniem in kaart brengt.
Deze trend is ook duidelijk zichtbaar in Bunschoten. Vooral rondom het OV, werk en detailhandel en recreatie zien we fors minder reisbewegingen vergeleken met de eerste vijf weken van dit jaar.
Het landelijke bezoek aan restaurants, cafés, winkelcentrums, e.d. daalde in oktober met 24% ten opzichte het begin van het jaar. 
Ook het bezoek aan supermarkten, drogisterijen en apotheken ligt nog ver onder het niveau van pre-corona.
We reizen ook nog steeds een stuk minder met het openbaar vervoer. Het landelijke aantal bezoeken aan metro-, bus- en treinstations daalde in oktober gemiddeld met 44%. . Het OV-verkeer In de provincie Utrecht daalde in oktober gemiddeld met 52,0%. 
Nu we steeds meer thuiswerken is het aantal bezoeken aan kantoren en werklocaties fors teruggelopen. Het aantal reisbewegingen richting werk daalde in oktober gemiddeld met 23% ten opzichte van pré-corona. . 
Tijdens de tweede corona-golf brengen we met zijn allen meer tijd thuis door. Uit de mobiliteitsgegevens blijkt dat dit in Nederland in oktober is gestegen met 9%.

Bron: glasvezelinternetaanbieding.nl

Vorig artikelWaterschap koersvast
Volgend artikelAanvraag omgevingsvergunning Oostsingel/Garnalenweg