In de winter draaien we de kachel wat hoger, houden ramen en ventilatieroosters gesloten. Lekker warm, maar ook een risico. Want als iets niet in orde is met uw verwarmingsinstallatie, dan kan er giftiggas vrijkomen: koolmonoxide (CO), ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Een koolmonoxidevergiftiging kan iedereen overkomen.

Koolmonoxide is een giftig gas, dat vrijkomt als iets niet in orde is met bijvoorbeeld uw verwarmingsinstallatie. Dat gaat niet alleen om oude installaties. Ook nieuwe cv’s kunnen verkeerd aangesloten zijn waardoor koolmonoxide vrijkomt. U ruikt het niet, u ziet het niet, u proeft het niet. Het lijkt een beginnende griep. Koolmonoxide verdringt de zuurstof in uw bloed en u raakt bewusteloos. U kunt overlijden.
Het is van levensbelang dat u snel wordt gewaarschuwd als er koolmonoxide vrijkomt in uw huis. En dat kan alleen door een goed geplaatste CO-melder.

Heeft u vragen over koolmonoxide, WhatsApp deze naar 06 12 95 85 99 en u krijgt binnen kantooruren antwoord van onze brandveiligheidsexperts.

Vorig artikelMS collecteweek gaat van start!
Volgend artikelAanhouding