Blauwe plekken, een slecht gebit, een onverzorgd uiterlijk, een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig is, het kunnen allemaal tekenen van kindermishandeling zijn. En nog veel vaker is hetniet zo zichtbaar.

Tijdens deze Week tegen Kindermishandeling vraagt Veilig Thuis aandacht voor het nog steeds veel te hoge aantal kinderen dat opgroeit in een onveilige gezinssituatie. Jaarlijks worden in Nederland circa 119.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Dat is dus gemiddeld 1 kind per klas. Jaarlijks sterven er nog steeds tientallen kinderen aan de gevolgen van kindermishandeling. Met uw oplettendheid kunt u voor deze kinderen het verschil maken. Twijfel niet, maar kom in actie!

Heeft u vermoedens van kindermishandeling? Twijfel niet maar kom in actie!
Bel 0800 2000 of chat via de website Veiligthuis.nl. Het is gratis en anoniem.

Vorig artikelTeststraat runnen door MBO-studenten
Volgend artikelIJM Nederland