MBO-studenten in Amersfoort starten een eigen corona-snelteststraat. Die komt in hun eigen schoolgebouw aan de Leusderweg.

Leerlingen van de opleiding Gezondheidszorg en Welzijn gaan samenwerken metprofessionele verpleegkundigen. “Een prachtige ervaring voor onze studenten”, zegt schooldirectrice Marian Hoogebeen.

De leerlingen doen een opleiding tot doktersassistent. Omdat het voor hen vaak moeilijk is een stageplek te vinden, is de teststraat extra welkom. “Leerlingen vinden het heel gaaf dat ze deze gelegenheid krijgen. En wij zijn altijd heel erg op zoek naar praktijkrelevantie. We slaan twee vliegen in één klap.”

Hoogebeen had al in de eerste coronagolf het idee om een teststraat te laten runnen door leerlingen. Maar toen kwam het niet van de grond. Afgelopen donderdag kwam ze in contact met een bedrijf dat op andere plekken ook al teststraten heeft gerealiseerd. “Toen is het balletje snel gaan rollen.”

Als alles volgens plan verloopt moet de testlocatie woensdag al voorzichtig gaan beginnen. De sneltest kost 40 euro. Leerlingen en docenten die zich willen laten testen kunnen dat de eerste twee keer gratis laten doen. Ook biedt de MBO tests bij mensen thuis aan. Die kosten 55 euro.

RTV Utrecht

Vorig artikelHerdenkingsplek voor Mike en Karibuna
Volgend artikelOpen uw ogen voor kindermishandeling