Deze maand worden in samenwerking met de gemeente Amersfoort vijf nieuwe Greenwheels deelauto’s geplaatst. Daarmee komt het totaal van Greenwheels auto’s in Amersfoort nu op 51 te staan. Deelvervoer zorgtvoor een verlichting van de parkeerdruk en een verlaging van CO2 uitstoot. De deelauto’s zijn voor iedereen beschikbaar met een rijbewijs en zijn een aanvulling voor mensen die af en toe een auto nodig hebben.

De nieuwe auto’s zijn te vinden in de Banckertstraat, de Franse Bellefleur, de Zandkamp, de Vitruviusstraat en de Fahrenheitstraat. Er is gekozen voor de compacte Volkswagen up!. De deelauto’s van Greenwheels staan op een vaste parkeerplaats, herkenbaar aan een speciaal bord voor autodelen. Een deelauto betaal je alleen bij gebruik. Iedereen met een rijbewijs kan zich aanmelden bij Greenwheels via de website en de app. Voor de auto is geen sleutel nodig, hij wordt geopend met de app of OV-chipkaart.

Vorig artikelOpruimen gevonden fietsen
Volgend artikelVeiligheidsregio’s vergaderen over carbid