Achraf Douiri maakt per direct officieel deel uit van de A-selectie van trainer Berry Smit. De 20-jarige buitenspeler maakte eerder dit seizoen al zijn debuut en kwam vorige week een contract overeentot de zomer van 2022.
Douiri maakte eerder dit seizoen zijn debuut en was daarmee de grote verrassing in de basiself in de wedstrijd tegen Jong FC Volendam (4-3). Inmiddels kwam het tot twee optredens in het A-elftal van de geboren Hagenaar die dit seizoen nog startte in IJsselmeervogels Onder 23.
Via SC Buitenveldert en HFC EDO kwam Douiri in 2017 in de jeugdopleiding van ADO Den Haag terecht. Dat avontuur bleef echter tot een jaar beperkt, waarna Douiri bewust koos voor de Van Riemsdijk Sports Academy, ondergebracht bij vierdeklasser Zuidoost United. Deze Academy bezoekt door het seizoen heen diverse internationale toernooien om haar spelers onder de aandacht te brengen. Dit gebeurde met Achraf Douiri die hierdoor via een toernooi in het Deense Odense in februari bij de Zweedse Tweededivisionist IFK Eskilstuna tekende. Het zou door de coronapandemie niet het gehoopte avontuur worden. In de zomer streek Douiri zodoende neer bij IJsselmeervogels, waar hij dus al snel de overstap maakte van Onder 23 naar het eerste elftal.
Erwin van der Lugt: “Achraf is een jonge, talentvolle speler die zich via het Onder 23-team in de kijker heeft gespeeld. Een typische buitenspeler die op beide flanken uit de voeten kan, beschikt over een individuele actie en ondertussen veel spelplezier uitstraalt. Tijdens de trainingen heeft hij zich goed geprofileerd, wat al leidde tot zijn debuut, en ook buiten ons trainingsveld werkt hij aan zijn ontwikkeling. Dit sluit aan bij hoe wij als technische commissie over sportmentaliteit denken, aangezien ontwikkeling voor ons een belangrijk aspect is. We zijn dan ook heel blij dat Achraf ook komend seizoen deel van de selectie uitmaakt.”

Vorig artikelAngela Malestein in quarantaine
Volgend artikelCollecte voor Stichting Orhei