Angela Malestein uit Bunschoten mist de eerste dagen van de voorbereiding van het EK in Denemarken. Zij zit thuis in quarantaine.

Een andere speelster van Oranje, Harma van Kreij, zit de komende dagenook nog thuis. Een van haar ploeggenoten bij het Sloveense RK Krim Mercator is positief getest op corona. De Slovenen speelden afgelopen weekend in de Champions League tegen FTC-Rail Cargo Hungaria, de ploeg van de Bunschotense Malestein.

De 27-jarige Malestein speelt sinds 2009 in het Nederlands team dat vorig jaar wereldkampioen werd. De selectie verzamelde gisteren op Papendal. Het EK begint volgende week. Nederland speelt zijn eerste wedstrijd vrijdag tegen Serviƫ. Daarna volgen wedstrijden tegen Kroatiƫ en Hongarije.

Het toernooi vindt volledig in Denemarken plaats nadat Noorwegen zich terugtrok als organisator wegens verscherpte coronamaatregelen.

Vorig artikelWinkelen rond Black Friday en Sinterklaas
Volgend artikelAchraf Douiri per direct naar A-selectie