Begin vorige week leek het aantal coronabesmettingen in de gemeente Bunschoten iets af te nemen, maar helaas kwam daar alweer snel verandering in. Burgemeester Melis van de Groep heeft al verschillendekeren aangegeven zich zorgen te maken. Ook huisartsen trekken alarmerend aan de bel en zien een toeloop van coronapatiënten.
Verschillende positief geteste inwoners die een ziekenhuisopname nodig hebben zijn moeilijker te plaatsen, omdat ziekenhuizen in de regio steeds voller raken. De laatste dagen werden er gemiddeld zo’n 20 inwoners per dag positief getest op het virus en stond Bunschoten helaas weer op 2 in de top 3 van gemeenten met de hoogste besmettingsgraad.
Het dringende advies om maximaal 3 gasten uit verschillende huishoudens thuis te ontvangen (uiteraard op 1,5 meter afstand) geldt nog steeds. Dat betekent dus geen grote familiebezoeken en feestjes. Het is niet anders. Ook sinterklaasavond volgende week zaterdag zal anders zijn dan normaal. Dat is erg jammer, maar wij, inwoners van Bunschoten, Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen, kunnen er met elkaar voor zorgen dat we het virus onder controle krijgen en we zo snel mogelijk weer kunnen doen wat we graag willen. Denk bijvoorbeeld aan het bekende ‘bakkie op zondag’ met familie.
Bent u van plan om a.s. vrijdag te gaan winkelen tijdens Black Friday? Wees dan voorbereid. Kom alleen naar de winkel en ga zoveel mogelijk op rustige momenten. Zo spreiden we samen de drukte. Hetzelfde geldt als u inkopen gaat doen voor pakjesavond. Wist u dat veel lokale winkeliers de producten ook bij u thuis bezorgen? Handig! Heeft u klachten? Blijf thuis en laat u testen!

Vorig artikelStart aanmelden collecte
Volgend artikelGoede fietsverlichting onmisbaar!!!