Wat mensen moeten doen als ze positief getest zijn horen ze van de GGD. Iedereen met een positieve test wordt gebeld door de GGD. Tijdens dat gesprek wordt een persoonlijke inschatting gemaakt van demaatregelen die nodig zijn. Dat kan per persoon verschillen. De GGD-medewerker zal vertellen wat de duur van isolatie of quarantaine is. Tijdens die periode zal de GGD ook nog telefonisch contact opnemen om vragen te beantwoorden en na te gaan hoe het gaat. De isolatie of quarantaineperiode zal op die manier ook in overleg met de GGD afgesloten worden.

Voor veruit de grootste groep mensen geldt:
Als je positief getest bent: zeven dagen in isolatie en aan het einde van die zeven dagen moet je minsten 24 uur klachtenvrij zijn.

Als je contact bent: 10 dagen in quarantaine die starten vanaf het moment dat je voor het laatst in contact bent geweest met een besmettelijk persoon.

Vorig artikelPietenjournaal
Volgend artikelStart aanmelden collecte