Vanaf nu kunnen clubs en verenigingen zich aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart 2021 gaan 40.000 vrijwilligers langs de deuren voor de eigen clubkas en voor projectenvan Jantje Beton. 50% van de opbrengst is voor de eigen club en 50% is voor Jantje Beton.
Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton deze grote collecte. Samen met tienduizenden vrijwilligers halen deelnemende clubs en verenigingen geld op. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities. De andere helft is voor de eigen clubkas van deelnemende verenigingen en clubs. Niet alleen Scoutinggroepen, sport- en jeugdclubs kunnen deelnemen aan de collecte; ook speeltuinen en maatschappelijke organisaties zoals buurtcentra, jongerenwerk en kinder- zorgboerderijen kunnen meedoen. Kijk voor meer informatie en tips op jantjebeton.nl/collecte
De financiële gevolgen van COVID-19 zijn voor veel jeugd- en jongerenorganisaties groot. Terwijl buitenspelen en ravotten met andere kinderen bij een club of een plek in de buurt juist enorm belangrijk is. Jantje Beton helpt daarbij.
Collecteren gebeurt altijd op een veilige en vertrouwde manier en dat is juist nu extra belangrijk. Huis-aan-huis op 1,5 meter afstand met de bekende collectebus en de iDEAL QR-code.
Meer informatie, surf naar jantjebeton.nl/collecte

Vorig artikelRichtlijnen RIVM
Volgend artikelHuisartsen trekken aan de bel!