Vorige week hebben veel inwoners per post een herinnering ontvangen om mee te doen aan het Gezondheidsonderzoek van GGD regio Utrecht. Met de resultaten van dit onderzoek maakt de gemeente Bunschotenplannen op het gebied van gezondheid. Het onderzoek is op 28 september begonnen en wordt elke vier jaar uitgevoerd door de GGD. Hiervoor heeft een willekeurige selectie mensen een vragenlijst in de brievenbus ontvangen.

‘Deze tweede herinnering is heel belangrijk’, aldus Françoise Schütz, onderzoeker publieke gezondheid van GGD regio Utrecht. ‘We hebben meer mensen nodig die de vragenlijst invullen. Dit is nodig voor de kwaliteit van het onderzoek, de mensen nogmaals oproepen om mee te doen. U helpt mee aan het verbeteren van het gezondheidsbeleid voor inwoners. Dat is voor de gemeente, en uiteindelijk voor alle inwoners, belangrijk.’ Zo heeft de gemeente Bunschoten naar aanleiding van het gezondheidsonderzoek in 2016 onder andere een alcoholmatigingsproject (IkPas) en een beweegproject voor ouderen (Wandelfit) opgestart.

Vertrouwelijk
De antwoorden worden altijd vertrouwelijk behandeld. Het onderzoek sluit op 4 december. Heeft u een uitnodiging ontvangen, maar de vragenlijst nog niet ingevuld? Dan willen wij u vragen dit alsnog te doen. Meer informatie over het onderzoek en een link naar de vragenlijst zijn te vinden op www.ggdru.nl/gezondheidsonderzoek2020.

Vorig artikelGoede fietsverlichting onmisbaar!!!
Volgend artikelErepenning voor Bort Zwaan