IJsselmeervogels heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de komst van Khalid Tadmine. De 25-jarige aanvaller komt over van Koninklijke HFC en tekent een contract voor de duur van één seizoen.
Tadminebegon zijn loopbaan in de jeugd van SC Buitenboys en na een jaar SV Almere stapte hij over naar de jeugdopleiding van profclub Almere City FC. Bij de club in Almere speelde hij twaalf seizoenen, van het Onder 15-team tot het eerste elftal. In het eerste elftal zou het uiteindelijk tot 25 optredens komen.
De meeste wedstrijden speelde Tadmine echter in de beloften van ‘Ally’, waarmee hij in het seizoen 2017/18 promotie naar de Tweede divisie bewerkstelligde. Met 24 goals had Tadmine een belangrijk aandeel in het seizoensverloop en via de nacompetitie promoveerde het net als kampioen Spakenburg en nacompetitiegenoot Scheveningen.
Tadmine kwam vervolgens in de Tweede divisie terecht, niet met Almere City maar bij Koninklijke HFC, waarnaar hij overstapte. Bij de Haarlemse formatie is Tadmine een vaste waarde. Ook dit seizoen, waarin Tadmine in vier wedstrijden tot drie goals en twee assists kwam, is hij een belangrijke waarde.
De technische commissie is bij monde van Erwin van der Lugt blij met de komst van Tadmine: “Khalid heeft de afgelopen jaren bewezen een veelzijdige voorhoedespeler te zijn op tweede divisieniveau. Hij kan als aanspeelpunt fungeren in het centrum van de aanval, maar kan met zijn snelheid ook prima uit de voeten aan de zijkanten. Naast zijn kwaliteiten als voetballer past Khalid ook als persoon goed in de plannen van de club. Hij is de afgelopen jaren gewend het maximale uit zichzelf en het team te halen en die bereidheid zien wij graag bij een speler. Als wij als club dezelfde bereidheid tonen richting Khalid, waardoor hij zich snel thuis voelt, dan staat niets een mooie samenwerking in de weg.”

Vorig artikelDaniël van Son naar IJsselmeervogels
Volgend artikelFlinke stijging aantal coronagevallen