Nooit meer kinderen met een handicap die eenzaam zijn: dat is waar de 10-jarige Pauline Muijs uit Bunschoten-Spakenburg zich de komende jaren voor gaat inzetten. Zaterdag 28 november is zij gekozen alsde nieuwe kinderambassadeur van Stichting het Gehandicapte Kind, samen met Leona (12), Joël (9) en Hüseyin (12). Dat gebeurde in een spannende finale in het Gooiland Theater in Hilversum, onder leiding van presentatrice Lucille Werner.
In onze samenleving worden kinderen met een handicap vaak buitengesloten. In haar ‘CAPTalk’ vertelde Pauline uit eigen ervaring wat dit betekent. “Veel mensen kijken mij ook na op straat alsof ik een attractie ben. Ik zie vaak aan hen dat ze willen vragen waarom ik in een rolstoel zit, maar ze durven het niet. Daarom zeg ik vaak: “Hoi, ik ben Pauline en wie ben jij?” Dit helpt om te laten zien dat ik open sta voor contact en ik ook gewoon een meisje ben, maar alleen met wielen onder mijn billen.”
Met hun ‘CAPTalk’ moesten de acht kandidaten de jury, bestaande uit influencer Dylan Haegens, presentatrice Ingrid Jansen en directeur Henk-Willem Laan, overtuigen waarom zij de beste kinderambassadeur zijn. De jury had eigenlijk drie kinderambassadeurs willen kiezen maar was zo onder de indruk van de kandidaten dat ze uiteindelijk vier kinderen verkoos. Juryvoorzitter Henk-Willem Laan: “Er moet nog zo veel gebeuren voordat kinderen met een handicap volwaardig kunnen meedoen in onze samenleving. En wie kan dat beter vertellen dan deze vier kanjers. Zij zullen komende jaren opkomen voor de belangen van al hun leeftijdgenoten met een beperking!”

Vorig artikelNaar Huis/Coming Home?
Volgend artikelBenoeming juryleden Gemeentelijke Onderscheiding