De Nederlandse handbalsters hebben een roemloze uitschakeling op het EK in Denemarken voorkomen door de cruciale derde groepswedstrijd te winnen van Hongarije: 28-24.
De zwaarbevochten overwinning wasnoodzakelijk om zich na de eerdere nederlagen tegen Servië en Kroatië te plaatsen voor de hoofdronde. Het was bovendien de 150ste interland voor de Bunschotense Angela Malestein, die met vijf treffers een groot aandeel had in de zege.
De eerste helft verliep aanvankelijk helemaal niet volgens het vereiste scenario. Hongarije scoorde makkelijk, Oranje oogde onzeker en besluiteloos. Bij een achterstand van 14-10 ging eindelijk de knop om en kwam er agressie en vechtlust in het team.
Kelly Dulfer was de aanjager die na rust haar ploeg aan de praat kreeg. Geleidelijk kwam de scherpte terug en doelpunten volgden al snel. Ineens stond de wereldkampioen weer als vanouds te handballen: snel en met flair. Na een hattrick van Dione Housheer nam uitblinkster Dulfer de slottreffers voor haar rekening. Laura van der Heijden uit Leusden was drie keer trefzeker.
Dankzij de zege neemt Nederland 2 punten mee de hoofdronde in. Duitsland is donderdag de volgende tegenstander. Daarna volgen duels met meervoudig Europees kampioen Noorwegen en Roemenië.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelKinderen met geweld van geld beroofd
Volgend artikelHersenstichting collecteweek in februari