Twee kinderen van 13 en 14 jaar oud zijn beroofd in de Amersfoortse wijk Vathorst. De politie is op zoek naar de daders.
Afgelopen vrijdag waren ze op de skatebaan toen ze naar een eilandje werden geloktin het water bij het Veluwemeer. Daar werden ze door twee jongens met geweld beroofd. Dat gebeurde rond 17.00 uur. Wat voor geweld er precies heeft plaatsgevonden, maakt de politie niet bekend.
Wel is een signalement verspreid van de twee overvallers. Dader 1 is ongeveer 16 jaar oud, heeft een breed postuur en is ongeveer 1.70 meter lang. Hij heeft een getinte huidskleur. Tijdens de beroving droeg hij donkere kleding, een capuchon en een zwart mondmasker.
De tweede jongen is ongeveer 14 jaar oud, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.60 meter lang. Hij heeft een Aziatisch uiterlijk en kort donker haar. Ook hij droeg tijdens de beroving een capuchon.

Mensen die de daders (her)kennen of informatie hebben over de overval worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Vorig artikelMeeste besmettingen in Bunschoten
Volgend artikelHandbalsters ontsnappen aan EK-uitschakeling