Mike van den Ban gaat vertrekken bij IJsselmeervogels. De 29-jarige aanvaller heeft aangegeven komend seizoen bij een andere club te willen spelen, waardoor zijn verblijf beperkt blijft tot één seizoen.
Dein Amsterdam woonachtige buitenspeler kwam afgelopen zomer over van Katwijk waar hij op dat moment vier seizoenen had gespeeld. Daarvoor speelde de aanvaller,bij onder meer Koninklijke HFC, VVV-Venlo en de jeugdopleiding van HFC Haarlem en ook Ajax.
Van den Ban begon dit seizoen in de basiself, maar raakte in de openingswedstrijd geblesseerd. De laatste wedstrijd tegen Quick Boys stond hij weer fit tussen de lijnen maar het afbreken van de competitie door corona gooide roet in het eten. De teller staat daarmee tot nu toe op drie wedstrijden waarin Van den Ban een keer scoorde en twee assists gaf.
Erwin van der Lugt betreurt het vertrek van Van den Ban: “We hadden Mike er voor komend seizoen graag bij gehouden, maar hij heeft aangegeven te willen vertrekken. Mike heeft zich altijd professioneel opgesteld en liet zich met name in de wedstrijd tegen Jong FC Volendam van zijn beste kant zien, getuige zijn goal en assists in de invalbeurt. Als we in 2021 weer mogen voetballen hopen we dat spelniveau weer te zien. Daarnaast wensen we Mike natuurlijk veel succes in zijn verdere loopbaan.”
Van den Ban is inmiddels de vierde speler die zijn vertrek aankondigde. Eerder werd bekend dat ook Sonny Monteiro, Robbert Olijfveld en Huib Oversloot De Westmaat gaan verlaten. Daar tegenover staat, tot nu toe, de komst van Daniel van Son, Khalid Tadmine en Jesse Wielinga.

Vorig artikelGevonden en verloren
Volgend artikelBoy van de Beek naar SV Spakenburg