Twee amazones uit Eemnes maakten vorige week maandag een buitenrit toen hun paarden plots opgeschrikt werden door vuurwerk dat over een schutting werd gegooid door een jongen. Een grondtol, een lichtevuurwerkvariant die rondjes draait op de grond, belandde vlak voor de paarden en spatte met een luide knal uit elkaar. Daardoor sloegen de paarden op hol. De dames op de paarden konden zelf ongedeerd afstappen, maar het gevallen paard wilde geen stap meer zetten. Uiteindelijk is het paard met een transport naar het pension gebracht. Daar bleek dat het dier inwendig letsel aan het linker achterbeen had. Met zware pijnstillers werd besloten om de blessure een aantal dagen aan te kijken maar helaas moest het dier toch worden geƫuthanaseerd.
De jongen die het vuurwerk gooide, is enorm geschrokken.

Vorig artikelKerkdienst Immanuelkerk
Volgend artikelBrandje Zuidwenk