Op de tweede zondag van december zal er geen WereldLichtjesDag bijeenkomst zijn waarbij om 19.00 uur de aanwezigen een kaarsje kunnen aansteken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. In plaats daarvanzal er een livestream worden aangeboden die gevolgd kan worden via www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdag. Vanuit haar centrale rol biedt Apeldoorn de lokale organisaties in het land aan om WereldLichtjesDag vanuit Apeldoorn mee te beleven.

Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Vorig artikelPolitiebureaus dicht
Volgend artikelWereldLichtjesdag