Uit een onderzoek dat TeamAlert vorig jaar deed bleek dat één op de vijf mannelijke beginnende bestuurders wel eens auto reed met meer alcohol op dan wettelijk is toegestaan. Dit gebeurde het vaakst naeen bezoek aan vrienden of na een feestdag, zoals Kerstmis of Oud en Nieuw.
De ondervraagden gaven meerdere reden waarom ze met te veel alcohol op reden: de hoeveelheid alcohol die ze hadden gedronken was niet veel meer dan wettelijk is toegestaan of de autoritjes waren vrij kort, waardoor het volgens hen geoorloofd was om onder invloed te rijden. Deze jongeren praatten hun gedrag goed, maar onder invloed rijden van alcohol is en blijft gevaarlijk. Al na twee glazen alcohol neemt je reactiesnelheid af om bijvoorbeeld te remmen, met grote gevolgen voor de remweg.
Een goede manier om veilig thuis te komen is het aanwijzen van de BOB, die op de avond nuchter blijft en de anderen veilig thuis brengt. Wel zo prettig!!!

Vorig artikelVogeltelling Zwarte Noord
Volgend artikelAanvullend krediet