De rechtbank veroordeelt een 26-jarige man uit Dodewaard voor het samen plegen aan het bezitten van en handelen in geneesmiddelen en verdovende middelen. Hij krijgt een gevangenisstraf van 240 dagen,waarvan 151 voorwaardelijk. Daarnaast krijgt de man een werkstraf van 120 uur opgelegd. Een 37-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg wordt in dezelfde zaak vrijgesproken van het bezitten en verhandelen van deze medicijnen en verdovende middelen. Hij werd ervan verdacht de leverancier te zijn van de aangetroffen middelen.
Volgens de rechtbank bevat het dossier van de man aanwijzingen dat hij zich heeft bezig gehouden met de handel in geneesmiddelen en verdovende middelen. Maar de rechtbank oordeelt dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is. Alleen het feit dat de man uit Dodewaard en zijn partner hem hebben aangewezen als de leverancier van de middelen, is voor de rechtbank onvoldoende voor een bewezenverklaring. De man wordt daarom vrijgesproken.

Vorig artikelWW regio Amersfoort licht gedaald
Volgend artikelKerstwens Gemeente