Na een lichte stijging in oktober is er in november weer sprake van een lichte daling van het aantal WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio Amersfoort. Eind november verstrekte UWV hier in totaal 4.912WW-uitkeringen. Dat waren er 107 minder dan een maand eerder. Landelijk daalde het aantal verstrekte WW-uitkeringen ook licht. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal WW-uitkeringen in Amersfoort met 792, ofwel 19,2%. In heel Nederland was de toename afgelopen jaar 21,4%.
Ook steeg in november het aantal WW-uitkeringen in de horeca en catering. In totaal zorgden 37 extra WW-uitkeringen voor een stijging van 12%. In de meeste sectoren was er echter sprake van een lichte daling. Zo liet bijvoorbeeld de sector uitzendbedrijven wederom een daling zien van het aantal WW-uitkeringen (-6,6%). Verder viel de procentuele daling in het onderwijs (-7,9%) nog op.
Het WW-percentage bleef wederom gelijk aan vorige maand: 2,7%. Hiermee lag dit percentage ook in november onder het landelijk gemiddelde. Dit veranderde ook niet en bleef staan op 3%.

Vorig artikelGevonden en verloren
Volgend artikelVrijspraak voor Bunschoter