Rob van Diermen (34) keert in het nieuwe seizoen terug bij zijn oude liefde. Van Diermen, momenteel voor het tweede seizoen actief als assistent-trainer Zuidvogels, wordt de nieuwe assistent van EricMeijers.
Van Diermen, kind van de club en zoon van oud-speler en voormalig TC-lid (zwarte) Jan van Diermen, was een technisch begaafde aanvallende middenvelder die toen al liet zien over een goed oog voor het spelletje te beschikken en maakte tussen 2004 en 2009 deel uit van de A-selectie van Spakenburg.
In 2009 vertrok hij naar NSC, waarvoor hij één seizoen actief zou zijn. Vervolgens zou hij zich jarenlang verdienstelijk maken als jeugdtrainer bij Spakenburg van achtereenvolgens de D1, de B1 en de vroegere A1 (tegenwoordig JO19-1). Bij laatstgenoemd elftal was hij maar liefst vijf seizoenen actief.
Omdat hij graag de stap naar de senioren wilde maken vertrok Van Diermen naar Zuidvogels:
Twee weken geleden kreeg Van Diermen een telefoontje van de TC van Spakenburg en werd hij gepolst voor de functie van assistent-trainer: ,,Ik heb hier positief op gereageerd en kreeg daarna een gesprek met de TC. Daar heb ik een zeer positief gevoel aan overgehouden. Ze wilden vanuit het liggende beleidsplan graag een jongen van de club, die zelf ook in het eerste heeft gespeeld. Vervolgens ben ik het gesprek aangegaan met Eric Meijers. Ik zat met een echt voetbaldier aan tafel. Het voelde direct goed. Inmiddels heb ik ook de staf en de spelersgroep van Zuidvogels ingelicht. Iedereen gunt me de overstap naar deze prachtige functie bij Spakenburg”
Op de vraag hoe hij de rol van assistent zal invullen, antwoordt Van Diermen dat Meijers hem als een volwaardige ‘sparringpartner’ zal beschouwen: ,,We zullen het samen gaan doen en ik zal delen wat ik zie en ervaar. Ik hoop vanuit mijn sterke punten Eric te kunnen voeden, maar hoop natuurlijk ook veel van Eric met zijn schat aan ervaring te kunnen leren. Ik ben blij en trots dat Spakenburg me alsnog de kans geeft om mijn ambitie waar te maken. Het is fantastisch om terug te keren bij mijn jeugdliefde”, besluit Van Diermen enthousiast.

Vorig artikelCorona Bunschoten
Volgend artikelKerstwens