Vince Gino Dekker (23) is de elfde speler uit de A-selectie waarvan door de technische commissie het contract is verlengd. De zoon van oud-Spakenburg-speler Bennie Dekker werd eind oktober vorig seizoenals tussentijdse versterking gepresenteerd, nadat hij na zijn vertrek bij Go Ahead Eagles enkele maanden zonder club had gezeten.
De over een fluwelen trap beschikkende linkspoot leverde uiteindelijk een grote bijdrage aan het opklimmen uit het dal van Spakenburg, want in dertien competitieduels produceerde hij vier goals en was hij verantwoordelijk voor zeven assists. De begaafde technicus, die de gehele jeugdopleiding in Amsterdam doorliep, maakte deel uit van dezelfde lichting als Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Noussair Mazraoui en leek een grote toekomst tegemoet te gaan. In 2016 maakte hij zijn debuut bij Jong Ajax.
Uiteindelijk kreeg Dekker in 2018 geen contractverlenging nadat hij door een zware knieblessure anderhalf jaar was teruggeworpen. Vervolgens verkaste hij naar Alkmaar om een half seizoen voor Jong AZ te spelen en maakte hij daarna de overstap naar Go Ahead Eagles. Met zijn onnavolgbare dribbels en schijnbewegingen groeide hij bij Spakenburg, trouw gadegeslagen door zijn altijd aanwezige opa, al snel uit tot publiekslieveling. In de thuiswedstrijd tegen Katwijk (4-2) kon Dekker terugkijken op een sterk debuut.
In de zes competitiewedstrijden van het huidige seizoen moest Dekker door een handblessure tot nu toe voornamelijk genoegen nemen met een aantal invalbeurten. Door het coronavirus werd de competitie stilgelegd.

De TC toont zich in een reactie uiterst tevreden: Vince Gino heeft het gevoel dat hij nog lang niet klaar is bij Spakenburg en dat hij nog wat terug moet doen.”

Vorig artikelKeeper Menno Heus langer bij SV Spakenburg
Volgend artikelBericht van de politie Bunschoten