Groepswijzer.nl heeft haar succesvolle citygame het Stadsganzenbord uitgebracht in negen historische binnensteden. De afgelopen jaren verscheen dit populaire groepsuitje in Leiden, Amersfoort, Amsterdam,Haarlem, Den Haag, Gouda, Delft, Nijmegen en Dordrecht. Vele duizenden deelnemers van bedrijven, families en vriendengroepen speelden de afgelopen jaren dit spel. Het spel is dit jaar extra populair onder gezinnen als corona-proof gezinsuitje en een leuk idee als activiteit in de kerstvakantie.

Het Stadsganzenbord is oorspronkelijk bedoeld voor grote groepen, waarbij de groep wordt opgesplitst in kleinere teams die de stad intrekken met een historische plattegrond uit 1649. Wil je de weg kunnen vinden, dan moeten de deelnemers steeds vergelijkingen maken tussen hoe het was en hoe het is. Onderweg worden vragen en opdrachten uitgevoerd en zo maakt men spelenderwijs kennis met de stad en haar geschiedenis. Het Stadsganzenbord is misschien wel de leukste manier om een stad te leren kennen.

Het Stadsganzenbord is dit jaar extra populair als corona-proof gezinsuitje in de buitenlucht. Welliswaar ontbreekt het competitietie-element maar het is en blijft een leuke manier om een historische stad te ontdekken binnen alle opgelegde maatregelen.

Het Stadsganzenbord kan geboekt worden op www.stadsganzenbord.nl en is een leuk idee voor een corona-proof activiteit de kerstvakantie.

Vorig artikelKerstdoorloper
Volgend artikelHet Wilde Oog Diva-Loos