Tijdens het einde van het jaar wordt er op tal van plaatsen gezellig gekletst of een kaartje gelegd. Terugkijken op het afgelopen jaar samen met familie en vrienden, maar het is ook een drukke tijd voorinbrekers.
Veel mensen denken, dat overkomt mij niet. Maar inbrekers kijken naar waar ze snel en eenvoudig hun slag kunnen slaan. Zorg dus altijd dat deuren en ramen goed zijn afgesloten en het lijkt alsof er iemand thuis is. Laat een lamp branden en zet radio of televisie aan. Heb je een alarm? Zet het altijd aan, ook als je maar even een boodschap gaat doen.
Misschien ook goed om samen met de straat (via de buurtwhatsapp) af te spreken om extra alert te zijn rondom de feestdagen. Bijvoorbeeld als je een wandeling maakt, de hond uitlaat of een rondje gaat hardlopen. Meld verdachte situaties aan de politie en voorkom dat jij of je buren slachtoffer worden van het inbrekersgilde.
Meer preventietips via: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Vorig artikelStorm
Volgend artikelVeel afhaalmenu’s tijdens kerst