Adviezen om uw lichaam sterker te maken
Het is belangrijk dat uw weerstand goed werkt. U heeft dan minder kans om ernstig ziek te worden als u het coronavirus krijgt.
– gezond eten
– elke dag minimaaleen half uur actief bewegen, bijvoorbeeld een half uur buiten wandelen
– een goede nachtrust
– genoeg ontspanning
– stoppen met roken
– minder alcohol drinken
– Als u te zwaar bent, helpt afvallen om uw gezondheid te verbeteren. U kunt afvallen door meer te bewegen en door gezond te (gaan) eten. Mensen die veel te zwaar zijn (obesitas) hebben meer kans om ernstig ziek te worden door corona.

Gezond leven heeft ook positieve invloed op hoe u zich voelt. Door de coronaregels voelen meer mensen zich eenzaam, somber of angstig. Met veel (buiten) bewegen, goed slapen, gezond eten en minder alcohol voelt u zich psychisch vaak veel beter.

Vorig artikelVeel afhaalmenu’s tijdens kerst
Volgend artikelVerlengen leerlingenvervoer 2021-2022