Vier tieners zijn in Amersfoort beroofd door twee leeftijdsgenoten toen ze probeerden illegaal vuurwerk te kopen. De politie heeft twee jongens van 13 en 14 jaar oud aangehouden.

De twee hadden opInstagram een advertentie geplaatst waarin ze illegaal vuurwerk aanboden. Vier minderjarigen hapten toe en maakten een afspraak met de verkopers. Op de afgesproken plek in de Amersfoortse wijk Vathorst bleek dat er geen vuurwerk was, maar moesten de slachtoffers wel hun geld afgeven. De slachtoffers zijn vier jongens, twee van 13 en twee van 14 jaar oud.

De berovingen gebeurden in november en begin december. Net voor de kerst werden de twee verdachten aangehouden. Beide jongens komen uit Amersfoort. Ze zijn 24 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze zitten niet langer vast, ze mogen hun zaak thuis afwachten.

RTV Utrecht

Vorig artikelOpeningstijd oud jaar apotheek Ambix
Volgend artikelCoronanieuws