Beeldend kunstenaar Kees Verkade is overleden. Hij maakte bekende bronzen beelden, zoals dat van koningin Juliana en prins Bernhard in de tuin van paleis Soestdijk.

Verkade overleed afgelopen dinsdagop 79-jarige leeftijd in Monaco, waar hij woonde. Zijn familie maakte zijn overlijden bekend in een overlijdensadvertentie in verschillende kranten.

n de loop van zijn leven maakte Verkade talloze bekende beelden. Naast het beeld van Juliana en Bernhard, maakte hij bijvoorbeeld ook het beeld Fietsles, van een vader die zijn zoon op de fiets vooruit duwt. Dit werk staat in Groningen. Ook is Verkade de maker van het verzetsmoment in Zandvoort en maakte hij bijvoorbeeld de buste van Carmiggelt (in Amsterdam) en Louis Couperus (Den Haag).

Onlangs legde hij de laatste hand aan een beeld ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de corona-epidemie. Het beeld is ook bedoeld als dankbetoon aan alle zorgmedewerkers voor hun inzet tijdens corona. Voor het kunstwerk werd een crowdfundingsactie opgezet door de Stichting Dank Helden van de Zorg. Waar het beeld komt te staan, is nog niet bekend.

Vorig artikelDe beste wensen
Volgend artikelNieuwjaarsduik