Maikel de Harder hangt na dit seizoen de voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. Het 30-jarige gezicht van IJsselmeervogels maakt de keuze voor zijn gezin en zijn maatschappelijke carrière engeeft tegenover het webteam van IJsselmeervogels zijn eerste reactie.

“Ik heb zoveel mooie jaren gehad bij IJsselmeervogels en ik merkte dat het met een jong gezin en een eigen bedrijf amper te combineren valt. Ik wil meer kunnen genieten van de vrije tijd met mijn gezin. Ondertussen heb ik een mooi bedrijf dat alleen maar drukker wordt, dus op een gegeven moment moet je die keuze maken.” Maikel heeft samen met zijn vrouw Samantha een zoon van twee, Mace, en een dochter, Dalí, van elf maanden. Daarnaast heeft hij met Colours by Maikel de Harder sinds 2013 een succesvol schildersbedrijf.

De huidige voetbalsituatie heeft geholpen in zijn besluit. “Ik heb wel vaker nagedacht over stoppen, maar Corona heeft er eerlijk gezegd wel aan bijgedragen. In de weekenden thuis zijn met het gezin is me wel wat waard gebleken en ook de trainingen op anderhalve meter maakt het toch anders. Nu valt eigenlijk alles op zijn plaats. Dit voelt als het juiste moment.”

Vorig artikelGevonden en verloren
Volgend artikelContainerbrand slaat over naar woning