Door het onderzoeksrapport is de omvang van de kinderopvangtoeslagaffaire duidelijk geworden. Ook in de gemeente Bunschoten zijn er gedupeerde gezinnen. Naast de (grote) financiële problemen zijn er vaakook op andere gebieden problemen ontstaan, zoals schulden, spanningen in het gezin, relatieproblemen, stress en gezondheidsklachten en problemen met of op het werk. Bent u getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Dan kunt u bij de (gevolg)problemen ondersteuning krijgen van de gemeente.
De financiële compensatie en afhandeling ligt bij de Belastingdienst, maar de gemeente gaat gedupeerde gezinnen wel ondersteunen bij de gevolgen. U kunt dan denken aan schuldhulpverlening, bijzondere bijstand (als bijvoorbeeld onvoorzien een wasmachine stuk is gegaan) of ondersteuning bij gezinsproblemen. Helaas weet de gemeente Bunschoten niet om welke gezinnen het gaat. Vanwege de privacywetgeving mag de Belastingdienst namelijk de persoonsgegevens van gedupeerden niet doorgeven aan de gemeente.
Bent u als inwoner van de gemeente Bunschoten gedupeerde van de kinderopvangtoeslagaffaire en heeft u ergens ondersteuning bij nodig? Neem dan contact op voor ondersteuning door de gemeente via 033 – 299 1411 en vraag naar Marianne van Workum.

Vorig artikelSteffie praat je bij
Volgend artikelHoe werkt het vaccin tegen corona