Voor de 377 basisscholen in de provincie Utrecht is de komende vier jaar jaarlijks ruim € 1.200.000,- subsidie beschikbaar voor het versterken van hun cultuureducatie. De provincie Utrecht en negen gemeentendoen een investering in het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Dit geld wordt door het Fonds voor Cultuurparticipatie verdubbeld. Met dit budget kunnen leerkrachten de creatieve ontwikkeling van hun leerlingen een boost geven.
“Een ambitieus en gedegen plan”, noemt het Fonds voor Cultuurparticipatie de invulling. Dit programma is een verdieping op het basisprogramma voor cultuureducatie. Via het basisprogramma beleven leerlingen in de provincie Utrecht jaarlijks professionele kunst en cultuur in hun lokale culturele omgeving. ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ biedt scholen en gemeenten ook de kans om individuele doelen op het gebied van cultuureducatie te verwezenlijken. Scholen verankeren cultuureducatie in hun beleid en curriculum, werken intensiever met culturele instellingen, vergroten de deskundigheid van leerkrachten en verbinden cultuureducatie met andere vakken of leergebieden, zoals taal, wereldoriëntatie, techniek en burgerschap.
In samenspraak met Kunst Centraal hebben in het kader van ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ negen grotere gemeenten met alle scholen in de gemeente hun lokale ambities geformuleerd. Kunstenhuis Zeist / De Bilt, Aan de Slinger in Houten, DE KOM in Nieuwegein, IDEA Soest, Leerorkest Stichtse Vecht, School en Cultuur in Veenendaal, SamenDoen in Vijfheerenlanden en KUVO in Woerden legden hun oor te luisteren bij de scholen in hun gemeente en sluiten daar met een gedegen en ambitieus programma op maat bij aan. Kunst Centraal, Landschap Erfgoed Utrecht en Het Filiaal theatermakers bieden daarnaast de scholen in alle overige gemeenten de kans om hun cultuureducatie te versterken.

Vorig artikelCorona Bunschoten
Volgend artikelAmateurtrainers somber over hervatting competitie