IJsselmeervogels verkoopt jaarlijks in samenwerking met FishPartners en Koelewijn Haringinleggerij ambachtelijk warmgerookte zalmen, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de club. Tijdens de jaarlijksezalmaktie heeft IJsselmeervogels via sociale media de oproep gedaan namen door te geven van mensen die een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Velen lieten een reactie achter en IJsselmeervogels heeft gemeend een aantal lokale helden in het zonnetje te zetten.
Zo werd IJsselmeervogels’ supervrijwilliger Teus Schotsman door veel Rooie supporters genoemd. Teus is al een eeuwigheid vrijwilliger bij IJsselmeervogels en daardoor voor velen een bekend gezicht op De Westmaat. Teus is op dit moment ziek en vele Rooien gaven zijn naam door. Hij ontving een ambachtelijke warmgerookte zalm van het team van zalmaktie.nl.
Door de Coronapandemie staat daarnaast de zorg onder zware druk. Ook de zorg in Zorg- en Wooncentrum De Haven. Eerder dit jaar lieten de drie lokale clubs al zien dat De Haven tot de ware kampioen van dit jaar werd bekroond en nu stelde IJsselmeervogels in het verlengde daarvan een groot aantal zalmen beschikbaar om op deze wijze de zorgmedewerkers te bedanken voor hun inzet tijdens corona. Maar liefst twaalf ambachtelijk gerookte zalmen werden beschikbaar gesteld aan het personeel.
Een andere lokale held is Cor van de Groep. Cor schonk in het afgelopen jaar 70% van zijn lever aan zoon Patrick en hoewel zo’n groot geschenk niet te evenaren valt, wilde Patrick zijn vader graag op deze manier nogmaals bedanken. Zoals wellicht bekend en anders wel voor te stellen is, is het afstaan van een groot deel van de lever een impactvolle ingreep. Patrick, zelf fanatiek supporter binnen Vak Midden-Noord, wilde om die reden graag zijn vader Cor, die velen kennen als barkeeper in het sponsorhome, een steuntje in de rug geven.
Daarnaast viel ook de naam van voormalig eerste-elftalspeler Kees de Graaf, voor velen beter bekend als ‘Kees van Jaan’. Ook hij en zijn vrouw Teunie werden in het zonnetje gezet. Tenslotte ontvingen nog een aantal personen die een steuntje in de rug in de vorm van een ambachtelijk warmgerookte zalm, maar de inzenders gaven daarbij aan bij voorkeur geen grote aandacht te willen hebben voor deze personen.
De zalmaktie van IJsselmeervogels boekte, ondanks de huidige situatie in de wereld, een mooi resultaat. Om die reden wilde IJsselmeervogels ook wat terugdoen voor de (lokale) samenleving. Binnenkort zal de opbrengst van de actie bekendgemaakt worden.

Vorig artikelStart vaccinatie
Volgend artikelEemdijk verlengt contract met Wesley Mink