Eemdijk is erin geslaagd Niels de Jong terug te halen. De 26-jarige aanvaller keert na een periode van drie seizoenen terug op sportpark De Vinken.
Volgens manager technisch zaken Jan van Twillert isde stap van Niels naar Spakenburg goed voor zijn ontwikkeling geweest. ,,Hij heeft zich de afgelopen drie seizoenen enorm ontwikkeld. Naast dat hij een echte goalgetter is geworden is hij ook fysiek enorm gegroeid. Hij is boven de 1 meter 90 en heeft in zijn lichaam geïnvesteerd.”
,,Ondanks zijn groei is hij nog steeds behoorlijk snel, maar waar hij vooral de vruchten van plukt is dat hij als voetballer meer in balans is. Niels is een complete spits die altijd onderweg is, hard werkt en een lastpak is voor iedere defensie. Ook in de lucht staat hij – mede door zijn lengte – behoorlijk zijn mannetje.”
Eemdijk polste De Jong al eerder om terug te keren, maar toen was het moment nog niet daar. ,,Het was voor ons een uitgemaakte zaak dat wij Niels terug naar de club zouden halen en wij zijn blij dat hij nu zijn handtekening heeft gezet. Niels is na Eemdijk bij Spakenburg 2 gaan voetballen. Daar opende hij gelijk zijn rekening met goals en dat is nooit meer opgehouden. In het huidige seizoen vond hij in vier wedstrijden ook alweer acht keer het net van de tegenstander.”
Door het wegvallen van Klaas Bout en Bas Buimer moest Eemdijk op zoek naar vervanging. Eerder werd Frank Heus al gepresenteerd als aanwinst en nu komt Niels de Jong daar dus bij. ,,Als technische commissie zijn wij de afgelopen jaren erg onder de indruk geraakt van Niels. Hij zat al een keer dicht tegen zijn debuut in het eerste van Spakenburg aan en wij zijn benieuwd waar zijn plafond ligt.”

Vorig artikel33-jarige opgepakt voor ontucht met minderjarige meisjes
Volgend artikelJulian Prinsen verlengt tot 2022