Vorige week is duidelijk geworden dat de gemeente Bunschoten samen met de GGD regio Utrecht meedoet aan de pilot Grootschalig testen op verzoek van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.De precieze datum is nog niet bekend, maar in februari gaat de pilot van start. Het is begrijpelijk dat u hier vragen over heeft of op zoek bent naar meer informatie. Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om de pilot uit te kunnen voeren.
Bij het grootschalig testen worden alle inwoners van de gemeente Bunschoten opgeroepen om zich te laten testen. Het maakt in dit geval niet uit of u wel of geen coronagerelateerde klachten heeft. Het doel hiervan is om het virus vroegtijdig op te sporen en te bestrijden. Ook wordt samen met de GGD regio Utrecht gekeken naar hoe mensen zich goed aan de isolatie- en quarantaineadviezen kunnen houden die zij krijgen bij een positieve testuitslag.
Om uw vragen over dit onderwerp zoveel mogelijk te beantwoorden, vindt u op www.bunschoten.nl/iktestmee een lijst met vragen en antwoorden over wat de gemeente u tot nu toe kan vertellen. Deze webpagina wordt regelmatig bijgewerkt zodra er meer informatie bekend is.

Vorig artikelHerkenbare bewegwijzering snelfietsroutes
Volgend artikelVerbod op onttrekken oppervlaktewater opgeheven