Binnen drie jaar kunnen er in de provincie Utrecht 600.000 nieuwe bomen staan. Dat staat in het Bomen Actieplan, dat de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) opstelde in opdracht van de provincie. Samenmet Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) bracht de NMU 38 haalbare boomplantprojecten in kaart. De provincie gaat nu met het advies aan de slag.

Naast de provincie Utrecht zetten nog elf Utrechtse organisaties hun handtekening onder het Bomen Actieplan, waaronder Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, Bosgroep Midden Nederland en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Het Bomen Actieplan omvat de aanplant van volledig nieuwe bossen, maar ook het bijplanten van nieuwe bomen in bestaande bossen en het aanplanten en herstellen van landschapselementen zoals houtsingels, knotbomen en hakhoutbosjes. Een voorbeeld van een project dat al loopt, is de bosaanplant in natuurgebied Lunenburgerwaard, bij Wijk bij Duurstede.

Vorig artikelSpakenburg Nu
Volgend artikelRellen?