In Amersfoort was het onrustig in de omgeving van kunstwerk De Stier. In het uur voor het ingaan van de avondklok ontstond een rellerige sfeer. Een groep jongeren gooide met stenen en vuurwerk. Ook zettenze een auto op zijn kant. Er zijn drie aanhoudingen verricht. Na het ingaan van de avondklok werd het weer rustig. De Van Randwijcklaan in Amersfoort werd in beide richtingen afgesloten. De politie hield de situatie daarna nauwlettend in de gaten. Ook stond een ME-peloton paraat.Buurtbewoners reageerden verbijsterd op de rellen in Amersfoort. “Ze zijn nu gelukkig weer weg, maar er waren hier een heleboel gekken. Ze moeten het leger erop zetten,” aldus een buurtbewoner.

De burgemeesters van het Veiligheidsberaad hebben afgesproken dat demonstreren voortaan alleen mag met een maximaal aantal mensen, bij daglicht en als er voldoende ruimte is op aangewezen locaties.

Vorig artikelGeslaagde drive thru oliebollenactie
Volgend artikelAvondrood