Zoals eerder aangekondigd, start de gemeente Bunschoten in februari met de pilot Grootschalig testen in samenwerking met de GGD Regio Utrecht.
Het is bij deze pilot van groot belang dat de onderzoeksvragenheel precies geformuleerd worden. Alleen dan kan namelijk uit de pilot worden geleerd wat nodig is om grootschalig testen mogelijk te maken. Die vragen worden op dit moment uitgewerkt. Zodra deze duidelijk zijn, kunt u ze terugvinden op www.bunschoten.nl/iktestmee.
De gemeente en GGD werken toe naar een datum van 8 februari 2021 waarop zij het testen grootschalig kunnen aanbieden. Alle inwoners met én zonder coronagerelateerde klachten van 6 jaar en ouder worden opgeroepen zich te laten testen. Er worden PCR-testen aangeboden voor iedereen van 12 jaar en ouder. Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud die mee willen doen aan de pilot wordt nog gekeken naar een kindvriendelijk alternatief van de coronatest.
Inwoners kunnen zich straks grootschalig laten testen bij de Immanuelkerk, bij Sporthal de Toekomst en de mobiele testbus in Eemdijk. De testlocatie bij De Haven blijft zoals gebruikelijk geopend voor mensen met coronagerelateerde klachten.
Zodra meer informatie over de pilot beschikbaar is, maakt de gemeente dit zo snel mogelijk aan u bekend.
Op www.bunschoten.nl/iktestmee vindt u het volledige overzicht met (nieuwe) vragen en antwoorden.

Vorig artikelCoronapup is (te) populair
Volgend artikelMaand van de Omgevingsvisie