IJsselmeervogels is ook in het seizoen 2020/21 uitgeroepen tot Utrechts beste amateurclub en is daarnaast landelijk op een gedeelde zesde plaats terug te vinden. Dat bleek uit een telling die jaarlijkswordt uitgevoerd door het gerenommeerde voetbalvakblad De VoetbalTrainer.
Vakblad De Voetbaltrainerhanteert hiervoor een puntentelling die zowel het A-elftal als de hoogste jeugdelftallen met punten waardeert op basis van het niveau waarop zij uitkomen.
Bij de verkiezing wordt gekeken naar het niveau waarop het eerste team en de hoogste jeugdteams spelen. Vooral het speelniveau van de belangrijkste jeugdelftallen gaf de doorslag. Hoe lager de teams spelen hoe meer ‘strafpunten’ een club krijgt. De ploeg met overall (eerste elftal en jeugd) de minste strafpunten, staat het hoogst op de ranglijst.
Door de vernieuwde opzet, afgelopen zomer introduceerde de KNVB een Onder 23 en Onder 21-competitie, is de puntentelling weliswaar aangepast, maar blijft de opleiding van IJsselmeervogels uiterst succesvol. Dat bleek recent al uit de uitnodiging van twee Onder 17-spelers vanuit de FC Utrecht academie en nu ook uit deze analyse van De Voetbaltrainer.
AFC Amsterdam is andermaal tot beste amateurclub verkozen, gevolgd door Alphense Boys, Quick Boys, Quick Den Haag en Koninklijke HFC. IJsselmeervogels deelt vervolgens de zesde plaats met DEM en UNA. Het betekent dat IJsselmeervogels opnieuw twee plekken stijgt op de ranglijst, ten opzichte van vorig seizoen. In de provincie volgen Hercules (16e) en DOVO (18e), Roda’46 (29e), Spakenburg (53e), GVVV (56e), Hoogland (57e), Sportlust ’46 (97e), De Meern (101e), Argon (110e), Woudenberg (150e), Jonathan (153e), Montfoort SV ’19 (181e) en Houten (195e) op gepaste afstand.
IJsselmeervogels is trots met deze uitverkiezing door De Voetbaltrainer om zichzelf hoogst spelende amateurclub van Utrecht te mogen noemen, zoals het dat ook al was in 2019, 2017, 2015, 2014 en 2013.

Vorig artikelDe historie van IJsselmeervogels
Volgend artikelTesten op basisscholen?