Ouderenbond ANBO maakt zich grote zorgen om senioren die vanwege het winterweer niet naar priklocaties durven te gaan. Daarom zouden de vaccins op korte termijn al naar de mensen toe worden gebracht,vinden ze.

Bij de ANBO komen veel belletjes binnen van mensen die besluiten niet naar de centrale priklocaties te gaan. In plaats daarvan wachten ze tot ze op een later moment een prik kunnen halen bij de huisarts. “Terwijl voor deze doelgroep iedere dag telt.”

De ouderenbond noemde het eerder al ‘bizar’ dat mensen van 90 jaar of ouder zelf naar een priklocatie moeten gaan als ze mobiel zijn.

Het alternatief is om vanuit de GGD-centrales met bussen naar locaties te gaan als wooncomplexen en supermarken, vindt de bond.

Vorig artikelOnline bijeenkomst Schildersbuurt
Volgend artikelWinterschoonheid