Een groot deel van de provincie Utrecht had donderdag last van een vieze stank. Zo ook Bunschoten e.o. Op de meldkamer van Veiligheidsregio Utrecht kwamen veel meldingen binnen over een penetrante luchtdie werd geroken. De brandweer en @RUD_Utrecht moesten achterhalen waar deze lucht vandaan kwam. Inmiddels is bekend waar de vieze lucht vandaan kwam. Deze werd veroorzaakt door een proef van Natuurmonumenten in de polder bij Eemnes.

Een woordvoerder van Natuurmonumenten zegt dat er in de Eempolder gras werd uitgereden met daarin een bacterie, een natuurlijke bodemverbeteraar. Dat wordt gebruikt in plaats van mest en moet zorgen voor goede grond.
Doordat de grond bevroren was, kon men makkelijk uitrijden. Volgens Natuurmonumenten is de lucht vervelend, maar niet schadelijk.

Vorig artikelHour of Praise
Volgend artikel12-02-2021