Sinds 8 februari kunnen inwoners van de gemeente Bunschoten vanAF 6 jaar zich laten testen op het coronavirus. Het maakt in dit geval niet uit of u wel of geen coronagerelateerde klachten heeft.
Hetonderzoek loopt t/m vrijdag 19 maart. Tijdens deze periode kan iedereen meerdere keren getest worden..
Het grootschalig testen van inwoners levert waardevolle inzichten op over hoe het virus zich verspreidt. Ook wordt gekeken hoe het vervolg, het traceren en isoleren na een positieve testuitslag, nog beter kan. Ondanks dat het vaccineren is begonnen, blijven testen, traceren en isolatie van mensen die besmet zijn met het virus belangrijke pijlers in de strijd tegen corona. Door gericht zo snel en zoveel mogelijk besmettingen op te sporen, kan opvlamming van het virus worden tegengegaan. Daarom is het zo belangrijk dat we met elkaar de schouders eronder zetten en ons laten testen.
Een afspraak maken kan door contact op te nemen met de GGD. Tel.: 030 – 800 2899. Dit nummer is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar bunschoten@ggdru.nl met uw naam en telefoonnummer. De GGD belt u dan terug om een afspraak in te plannen. Na het maken van de afspraak wordt uw mail verwijderd.
Houd uw Burgerservicenummer bij de hand bij het maken van een afspraak. In het belang van het onderzoek wordt gevraagd om alleen via bovenstaand nummer een afspraak in te plannen, en dus niet via het reguliere coronatest-afsprakennummer. Let op dat u de afspraakbevestiging op papier of digitaal kunt laten zien bij de testlocatie. Vergeet ook niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs).
U kunt bij 5 verschillende locaties laten testen.
Zorg- en Wooncentrum De Haven, Op de Ree 161
Immanuelkerk, Plevier 2
Sporthal De Toekomst, Westdijk 14
Petrakerk (mobiele testbus), Vondelstraat 13
Christelijk Gereformeerde Kerk Eben Haëzer (mobiele testbus), Eemdijk 47
Er wordt uiteraard voor gezorgd dat iedereen bij elke testlocatie in een veilige omgeving getest wordt. Draag een mondkapje en houd altijd anderhalve meter afstand. Op alle locaties wordt ook toegezien of iedereen zich aan deze regels houdt.
Als u zich laat testen zonder klachten, hoeft u de uitslag niet in quarantaine af te wachten. Wanneer u met klachten gaat testen, is het uiteraard wel van groot belang dat u niet naar buiten gaat voordat u een negatieve uitslag heeft ontvangen.

Vorig artikelOpeningstijden politiesteunpunt
Volgend artikelHulp bij quarantaine of isolatie