Heb je het advies gehad om in quarantaine te gaan? Of in isolatie? Dan biedt de GGD je de mogelijkheid om hulp in te schakelen via De Boei. Het kan namelijk best zijn dat je wat ondersteuning kunt gebruikenin die periode. Voor praktische zaken zoals het eenmalig halen van medicijnen of boodschappen bijvoorbeeld. Wellicht zie je er tegenop om die periode door te komen en wil je even een luisterend oor en adviezen van een van de sociaal werkers van De Boei. Misschien ben je mantelzorger en vraag je je af hoe je in quarantaine nog hulp kunt bieden aan degene voor wie je zorgt. De Boei heeft daar zelf veel mogelijkheden voor, maar kijkt ook samen met jou naar een netwerk dichtbij zoals je buren en familie. De Boei heeft contact met vrijwel alle maatschappelijke organisaties, met de kerken en de Genadebron. Op jouw verzoek kunnen die ingeschakeld worden.
Er kan ook eventueel een ‘maatje’ bij je aansluiten, dit is een vrijwilliger die gedurende de quarantaine of isolatieperiode contact met je houdt.

Vorig artikelGrootschalig testen in Bunschoten
Volgend artikel75 jaar bevrijding