70-plussers kunnen per brief hun stem uitbrengen. Dat kan t/m 12 maart 17.00 uur. Daarna kan niet meer gegarandeeerd worden dat het stembiljet nog op tijd binnenkomt. Er leven nog wel vragen. Bijvoorbeeld:
Hoe heeft PostNL de beveiliging geregeld? In de vijf sorteercentrales zijn groepen vast personeel opgeleid voor dit werk. Er is een beveiligd proces ingericht. Op de antwoordenveloppe van stemmers staat een gemeentelijk uniek antwoordnummer en een specifieke code. Zo kan er snel en veilig gesorteerd worden.Na het sorteren wordt de post opgeslagen in een kamer die ook onder speciaal toezicht van camera’s staat. De chauffeurs die de envelopen bij een vast contactpunt bij de gemeentes bezorgen hebben ook weer een speciale opleiding gehad en rijden routes met alleen deze post.

Wat gebeurt er met stembiljetten die te laat zijn opgestuurd? In het weekeinde van 13 en 14 maart worden de brievenbussen extra gelicht. Die extra lichtingen zorgen ervoor dat post die net niet op tijd binnenkwam toch nog op tijd bij de gemeente komt.
Lukt het u niet voor 12 maart 17.00 uur de brief op de post te hebben, ga dan naar een gemeentelijk afgiftepunt.

Vorig artikelVerloren en gevonden
Volgend artikelGetuigen gezocht