Hangt er een camera of deurbelcamera aan uw huis of bedrijf?
Met camerabeelden worden misdrijven opgelost, zoals woninginbraken, autobranden, overvallen, rellen of geweldsdelicten. Bij autobranden bijvoorbeeldis het moeilijk om daders te pakken. Het gebeurt vaak ‘s nachts waardoor er weinig of geen getuigen zijn. Daarnaast zit er tijd tussen de brandstichting en de daadwerkelijke brand, waardoor de dader al weg is voordat iemand iets doorheeft. Camerabeelden kunnen dan helpen om de dader op te sporen. Misschien hebt u met uw camera net een stukje van de straat in beeld waarop we de brandstichter zien lopen.

Camera in Beeld is een beveiligde databank van de politie. In deze databank staat wie zijn beveiligingscamera heeft aangemeld. Zo kunnen we in het geval van een misdrijf snel zien of er in de omgeving camera’s hangen. Als we denken dat uw beelden kunnen helpen in het onderzoek, dan nemen we contact met u op om te vragen of we de beelden mogen bekijken. We kunnen de beelden dus alleen zien als u ze aan ons geeft. Wie weet wordt de dader door uw beelden herkend.
Meer weten zie: https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html

Vorig artikelGetuigen gezocht
Volgend artikelMeedenkavond over ondernemen