Te laat met een betaling? Dat kan weleens gebeuren. Maar soms lopen betalingsachterstanden op en ontstaan ze bij meerdere instanties. Het wordt dan steeds moeilijker om de rekeningen te betalen. Geldproblemenleveren vaak stress op en beïnvloeden het dagelijks leven. Gelukkig is er ondersteuning bij het oplossen van betalingsproblemen.
Hoe groter de geldproblemen, hoe verder deze vaak worden weggeschoven. Enveloppen worden niet meer geopend en de ogen worden ervoor gesloten. Maar helaas lost dit de problemen niet op. Ze worden alleen maar groter en onoverzichtelijker. De gemeente Bunschoten krijgt sinds kort betalingsachterstanden van inwoners door van de woningbouwvereniging, energie- en drinkwaterbedrijven en de zorgverzekering. Met deze informatie wordt vertrouwelijk omgegaan.
Om ondersteuning te bieden, worden inwoners met betalingsachterstanden benaderd door de gemeente. Dit gebeurt via een brief, een telefoontje of soms met een bezoek aan huis. Medewerkers van PLANgroep (schuldhulpverlening) en De Boei (maatschappelijk werk) willen graag in gesprek met mensen met een betalingsachterstand om zo de betalingsproblemen te bespreken en deze samen op te lossen.
Heeft u een oproep ontvangen om contact op te nemen? Doe dit dan vooral! Dit scheelt u een hoop stress en hoe eerder er aan de slag wordt gegaan met het oplossen van betalingsproblemen, hoe sneller u weer zicht heeft op uw inkomsten en uitgaven.
U hoeft natuurlijk niet te wachten tot u benaderd wordt. U kunt ook altijd (vrijblijvend en kosteloos) zelf contact opnemen met PLANgroep via 0345 638277 of bunschoten@plangroep.nl.

Vorig artikel
Volgend artikelVogeltelling plasjes Vitens