Heeft u zich al laten testen tijdens de pilot Grootschalig testen? Het is bij alle testlocaties in de gemeente Bunschoten nu ook mogelijk om zonder afspraak te worden getest. Gewoon wanneer het u uitkomt!Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Alle locaties zijn van maandag tot en met zaterdag geopend.
Het maakt niet uit of u wel of geen klachten heeft. Zonder klachten kunt u het virus namelijk al bij u dragen en daarmee ongemerkt familie, vrienden of anderen besmetten. Sinds de start op 8 februari zijn er na drie weken al bijna 8.000 tests afgenomen. Tijdens de pilot zijn ook inwoners positief getest terwijl zij geen klachten hadden. Omdat zij in isolatie zijn gegaan, hebben we op die manier samen kunnen voorkomen dat het virus zich nog verder verspreidt.
Laten we met elkaar de succesvolle start van deze pilot vervolgen door zo vaak mogelijk te blijven testen. En nu dus ook zonder afspraak. Maakt u toch liever vooraf een afspraak? Dat kan nog steeds door te bellen naar 030 – 800 2899. Wist u dat u bij de testlocaties in sporthal De Toekomst en de Immanuelkerk tot 20.00 uur terecht kunt?
Als u tijdens deze pilot een positieve testuitslag krijgt, kunt u zo snel mogelijk een hertest laten afnemen in sporthal De Toekomst. De testbuisjes van deze locatie gaan namelijk naar het UMC Utrecht. Zo kan snel worden nagegaan of het een nieuwe besmetting is of dat het een eventuele oudere besmetting (restbesmetting) betreft. Als het gaat om een oude besmetting, dan blijkt dat uit de hertest en kunt u direct daarna weer naar buiten.
Alle informatie over deze pilot kunt u terugvinden op www.bunschoten.nl/iktestmee.

Vorig artikelCollecte Amnesty International
Volgend artikelVeerpont weer in de vaart