GGD regio Utrecht organiseert op 25 maart van 19:30 – 21:30 uur een digitale informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders uit de gemeenten Amersfoort, Baarn,Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg met kinderen van 5 jaar en ouder.
De informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’ bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte geeft de jeugdverpleegkundige inzicht in de mogelijke oorzaken van bedplassen en de factoren die droog slapen belemmeren en bevorderen. In het tweede gedeelte komen de verschillende methoden om droog te leren slapen aan bod.
Enkele voorbeelden zijn: de wakker maken methode, de kalendermethode en de beloningsmethode. En voor oudere kinderen het gebruik en de toepasbaarheid van de plaswekker. Met behulp van deze informatie zijn veel ouders in staat om voor hun kind de meest geschikte aanpak te bepalen en het ’s nachts zindelijk worden positief te beïnvloeden.

Deelname aan de informatiebijeenkomst is alleen mogelijk op basis van aanmelding en bevestiging. Meldt u voor 19 maart 2021 aan door een e-mail te sturen aan jboots@ggdru.nl.

Vorig artikelToch laatste seizoen Thomas van den Houten
Volgend artikelUitvoeringsovereenkomst de Boei 2021