Steeds meer reizigers boeken weer een rit met de regiotaxi in Eemland-Heuvelrug. Maar door de coronamaatregelen kan er nog steeds maar een beperkt aantal reizigers mee in de taxi. De vervoerder kan ookniet zo gemakkelijk ritten combineren. Dit alles zorgt ervoor dat op bepaalde momenten van de dag de regiotaxi vol zit. De vervoerder kan dan geen nieuwe reizigers meer accepteren.
De opdrachtgever (provincie en betrokken gemeenten) van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug is momenteel in overleg met de vervoerder om te kijken welke acties er genomen kunnen worden, zodat waar waar mogelijk meer taxi’s en chauffeurs ingezet kunnen worden. Het is duidelijk dat dit voor de reiziger geen wenselijke situatie is en er wordt geprobeerd zo snel mogelijk de capaciteit te vergroten.
Om dit tijdelijke probleem onder controle te houden is ook uw hulp nodig. Reizigers wordt gevraagd om mee te helpen door alleen met de regiotaxi te reizen voor strikt noodzakelijke ritten. Daarnaast is het verstandig om de rit zo vroeg mogelijk van te voren te reserveren en zoveel mogelijk de heen- en terugrit gelijktijdig te reserveren. Op deze manier hoopt men dat er voldoende capaciteit is om iedereen daar waar nodig te vervoeren.
Daarnaast kan de telefoniste aan de reiziger ragen of de rit eerder of later uitgevoerd kan worden om zo de ritten te spreiden en ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk reizigers gebruik kunnen maken van de regiotaxi.

Vorig artikelVlugTV in Bunschoten
Volgend artikelVier jaar straf geeist voor brute overval