Als u kiesgerechtigd bent, heeft u eind februari thuis een stempas ontvangen. Inwoners van 70 jaar en ouder hebben een stempluspas gekregen. Met deze stem(plus)pas kunt u woensdag 17 maart naar één vande stembureaus in de gemeente Bunschoten om uw stem uit te brengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Vergeet (naast de stempas) niet uw legitimatiebewijs mee te nemen naar het stembureau.
U kunt uw stem die dag tussen 7.30 en 21.00 uur uitbrengen bij een stembureau naar keuze: Petrakerk, Boulamis, Sporthal De Kuil, Gemeentehuis, De Fontein, De Samenklank, Noorderkerk, Adventkerk, Westerkerk, Vaartkerk Eemdijk of Maranathakerk.
Vanwege het coronavirus zijn er stembureaus op maandag 15 en dinsdag 16 maart extra geopend van 7.30 tot 21.00 uur voor kiezers die tot een risicogroep (kunnen) worden gerekend. Dit is dus in principe bedoeld voor alle volwassenen met onderliggende ziekten of aandoeningen en de mensen ouder dan 70 jaar. Het gaat om het gemeentehuis (op 15 en 16 maart), de Maranathakerk (alleen op 15 maart) en De Samenklank (alleen op 16 maart).
Kunt u of wilt u niet in het stemlokaal stemmen? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen. Dit heet ook wel een volmacht. Op de achterkant van uw stempas leest u hoe u dat doet. Voor deze Tweede Kamerverkiezing kan iemand (alleen tegelijkertijd met de eigen stem) ook drie volmachtstemmen uitbrengen.
Voorafgaand aan het stemmen geldt de Gezondheidscheck voor alle kiezers en stembureauleden. De gezondheidscheck bestaat uit een aantal vragen over het coronavirus. U heeft de gezondheidscheck ontvangen bij uw stempas. Als u een van die vragen met ja moet beantwoorden, wordt u gevraagd om niet te gaan stemmen in het stemlokaal. U kunt dan via uw stempas iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen. De stembureauleden doen ook de gezondheidscheck. Zij zijn alleen stembureaulid als zij alle vragen met nee hebben beantwoord.
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de Tweede Kamerverkiezingen? Ga dan naar www.bunschoten.nl/verkiezingen. Daar vindt u ook informatie over de maatregelen die zijn genomen vanwege het coronavirus.

Vorig artikelConflict met buren? Schakel Buurtbemiddeling in
Volgend artikelNieuwe informatiegids