Vandaagt gaat in ruim 40 plaatsen in heel Nederland het #Klimaatalarm. Van Groningen tot Heerlen en van Deventer tot Den Haag laten mensen van zich horen met coronaproof acties en activiteiten. Van samenklimaatprotestliederen zingen onder de rook van Tata Steel tot 240 kilometer tegen de Zeeuwse zeewind in fietsen voor het Klimaatalarm. Van een protestmars in Eindhoven tot de noodklokken luiden in Haarlem. Allemaal onder het motto: ‘Het klimaat wacht niet! Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid’. Het Klimaatalarm is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerking van Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.

Vorig artikelPont uit de vaart en bomen met schade
Volgend artikelAanmoedigingsbijdrage voor bottereigenaren